فهرست مطالب

نشریه مدیریت بر آموزش سازمان ها
سال نهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/06
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مریم تقوایی یزدی* صفحات 11-33

    این پژوهش با هدف تعیین بررسی نقش معلمان پژوهشگر در تقویت و توسعه ی تفکر پژوهشی دانش آموزان دختر مدارس دولتی دوره ی ابتدایی شهر ساری (ناحیه یک) انجام شد. از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه ی آماری مورد مطالعه شامل کلیه ی معلمان زن مشغول به خدمت دوره ی ابتدایی در شهرستان ساری در سال تحصیلی 99-1398 به تعداد 255 نفر بود که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان و روش نمونه گیری تصادفی ساده 150 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از روش های کتابخانه ای و میدانی استفاده گردید. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه ی محقق ساخته ی 37 سوالی بود. روایی این پرسشنامه توسط متخصصان مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ (83/0) محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از دو روش آماری شامل آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون T تک نمونه ای) و جهت آنالیز از نرم افزار SPSS استفاده گردید. یافته ها نشان داد که بین کاربرد فرایند حل مساله، استنتاج و کاوشگری، تشویق دانش آموزان در بکار گیری خلاقیت، کاربرد فرایند استدلال و کاربرد فرایند تحلیل توسط معلمان با تقویت و توسعه ی تفکر پژوهشی دانش آموزان رابطه ی معنی داری وجود داشت. نتایج حاصل از سوال اصلی نشان داد که در مجموع بین تفکر پژوهشی معلمان بر تقویت و توسعه ی تفکر پژوهشی دانش آموزان رابطه وجود داشته است.

    کلیدواژگان: معلمان پژوهشگر، تفکر پژوهشی، دانش آموزان دوره ی ابتدایی
  • احمد هاشمی*، زهره طایفه سیفی، عباس قلتاش صفحات 35-63

    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی مدیریت استعداد در مدارس شهر تهران انجام شد. روش پژوهش به لحاظ هدف، توسعه ای و کاربردی و به لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات، آمیخته بود. در بخش کیفی از روش تحلیل محتوای قیاسی و در بخش کمی از روش پیمایشی استفاده گردید. در بخش کیفی حوزه آماری پژوهش، شامل کلیه تحقیق های صورت گرفته در زمینه مدیریت استعداد بوده است، نمونه پژوهش به روش نمونه گیری هدفمند به تعداد 33  مقاله علمی انتخاب شد. در بخش کمی نیز از بین 460 نفر از مدیران مدارس متوسطه شهر تهران به عنوان جامعه آماری، تعداد 200 نفر به روش تصادفی طبقه ای و با استفاده از جدول مورگان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. داده ها در بخش کیفی از طریق فیش برداری از تحقیق های صورت گرفته در این زمینه و در بخش کمی داده ها از طریق پرسش نامه محقق ساخته 75 سوالی حاصل از مقوله های کیفی گردآوری شد. اعتبار داده های کیفی از طریق کدگذاری بین دو آزمون و روایی و پایایی پرسش نامه از طریق نظر متخصصان و آلفای کرونباخ (71/.) تایید گردید. در مرحله کدگذاری کیفی 194 مقوله فرعی و 7 مقوله اصلی شناسایی شدند که مقولات اصلی عبارت است از: شناسایی و کشف منابع استعداد، جذب منابع استعداد، انتخاب منابع استعداد، توسعه منابع استعداد، حفظ و نگه داشت منابع استعداد، ارزیابی منابع استعداد و نتایج حاصل از منابع استعداد شناسایی گردید. در بخش کمی مولفه های مدل با بار عاملی، ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی بالای (7/.)، ضرایب معناداری، ضرایب استاندارد و شاخص های برازش مناسب مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: مدیریت، استعداد، مدیریت استعداد، رویکرد آمیخته
  • نادیا سلیمانی، کورش فتحی واجارگاه*، محمدعلی حسینی، محمود حقانی صفحات 65-95

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی چالش های کاربرد گیمیفیکیشن در آموزش و توسعه کارکنان صورت گرفته است. این پژوهش، به لحاظ هدف کاربردی و در دسته پژوهش های کیفی قرار می گیرد که با روش سنتزپژوهی انجام شده است. در این راستا با بررسی مطالعات علمی که در این عرصه در بین سال های2011 - 2019  صورت گرفت،  325 سند شناسایی شد که از این تعداد در نهایت 37 سند بصورت هدفمند و به عنوان نمونه پژوهش انتخاب و مورد واکاوی قرار گرفت. سپس با هدف درک و شناسایی تجربه های متخصصین از چالش های بکارگیری گیمیفیکیشن با 5 نفر متخصص خارجی که به روش هدفمند موارد مطلوب انتخاب شدند، مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته انجام گرفت. اسناد مربوط به مطالعات علمی، به شیوه فراترکیب کیفی (متاسنتز)، در قالب مفاهیم و مضامین به صورت قیاسی، در بافت پژوهشی توصیف شدند و با مفاهیم و مضامین شناسایی شده در مصاحبه ها به صورت استقرایی تلفیق و تفسیر شدند. برای تحلیل اسناد و متن پیاده شده مصاحبه ها، از روش کدگذاری خط به خط در MAXQDA10  استفاده شد. در مجموع  36 واحد معنایی (کد باز)،  9 مقوله و  5 مضمون (چالش) شناسایی شدند که اعتبار تفسیری آن با استفاده از شاخص ضریب توافق کاپای کوهن مورد تایید قرار گرفت. چالش های اصلی شناسایی شده در پژوهش حاضر عبارتند از: الف) پذیرش، ب) پشتیبانی، ج) طراحی، د) اجرا و ه) نظارت و ارزیابی. نتایج این پژوهش می تواند برای سازمان هایی که قصد دارند از  این رویکرد نوین در آموز ش و توسعه کارکنان خود بهره مند گردند، مفید واقع شود و به آنان این امکان را بدهد که در جهت کاهش یا رفع چالش های شناسایی شده دوره های آموزشی خود با این رویکرد نوین بصورت پیش کنشی عمل نمایند.

    کلیدواژگان: گیمیفیکیشن، چالش، آموزش و توسعه حرفه ای، فراترکیب کیفی
  • خاور قره دینگه، ابوالفضل قاسم زاده علیشاهی*، صادق ملکی آوارسین صفحات 97-130

    هدف تحقیق ارایه الگوی پیشایندها و پسایندهای تفکر سیستمی مدیران مدارس ابتدایی است. این تحقیق از نوع پژوهش های کیفی نظریه داده بنیاد است. جامعه آماری شامل مدیران مدارس، خبرگان و صاحب نظران آموزش و پرورش و اعضای هیات علمی بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و با حداکثر تنوع، به تعداد 24 نفر به عنوان مشارکت کننده مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام گردید. جهت روایی و اعتبار داده ها از دو روش بازبینی مشارکت کنندگان و مرور صاحب نظران غیر مشارکت کننده در تحقیق استفاده شد و یافته های تحقیق توسط دو گروه مشارکت کننده در فرایند مصاحبه و غیر مشارکت کننده، مورد ارزیابی و بازبینی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار MAXQDA در طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام شد. یافته ها بیانگر این است که تعداد 22 مقوله محوری برای پیشایندها شامل: فرهنگ سازمانی و محیط، نگرش و تفکر مدیران مدارس، نظام ارزشیابی و قوانین و مقررات، نظام مدیریتی و تصمیم گیری، یادگیری فردی و مشارکتی، الگوی نقش و ترویج تفکر سیستمی، آموزش، مطالعه و تجربه مدیریتی؛ پسایندها شامل: بهبود تعهد سازمانی، افزایش رضایت ذینفعان، ارتقاء عملکرد و کیفیت و نوآوری، ارتقاء تخصص و مهارت، ارتقاء همکاری و مشارکت، ایجاد آرامش و روحیه، ایجاد سازمان یادگیرنده، راه حل های جامع و راهبردی و ویژگی های تفکر سیستمی مدیران مدارس شامل: نگاه جامع و نظام مند به سیستم، رهبری کردن کل ها، اتخاذ دیدگاه چندبعدی، تاثیرگذاری غیرمستقیم، ارزشیابی اهمیت، انعطاف پذیرو مسئولیت پذیر، توانایی ارتباط و تعامل استخراج شده است. در نهایت الگوی پیشایندها و پسایندهای تفکر سیستمی مدیران مدارس ابتدایی ارایه شد.

    کلیدواژگان: تفکر سیستمی، مدیران مدارس، پیشایندها، پسایندها
  • احمد ولی پور، علی خلخالی*، محمود حقانی صفحات 131-161

    مقاله حاضر گزارش پایش درونی دشواری ها و بایسته های راهبردهای مدیریت آموزش بانک کشاورزی، است. رویکرد پژوهش، کیفی از نوع پدیدارشناسی با استفاده از روش گروه کانونی بوده. این گروه کانونی متشکل از 16 تن از مدیران و کارشناسان حوزه منابع انسانی بانک کشاورزی و متخصصان دانشگاهی بودند که با لحاظ شاخص اشباع نظری، بطور هدفمند برای مشارکت در این پژوهش دعوت به همکاری شدند. گفت و گوهای عمیق و تعاملی مطروحه در گروه کانونی، با روش تحلیل مضمون، کدگذاری شدند. یافته های حاصل از اجرای گروه کانونی، پس از غربالگری و حذف موارد مشترک، شامل 47 کد مفهومی متعلق به دشواری های راهبردی پیش روی مدیریت آموزش، و 72 کد مربوط به بایسته های راهبردی مدیریت آموزش اثر بخش در بانک کشاورزی بود. تم های اصلی متعلق به دشواری های راهبردی مدیریت آموزش، شامل  "ساختار فرهنگی، ساختار آموزشی و ساختار سیاسی"، و تم های اصلی متعلق به راهبردهای ایجابی مدیریت آموزش اثربخش، "نیازسنجی جامع، برنامه ریزی آموزشی حرفه ای و تدوین الگوی سنجش جامع" بودند.

    کلیدواژگان: راهبردهای مدیریت آموزشی، پایش درونی، بانک کشاورزی، آموزش منابع انسانی
  • مریم احمدی زهرانی*، نجمه مرادی صفحات 163-183

    هدف این تحقیق بررسی اثر رفتار اخلاقی گروهی بر رفتار یادگیری گروهی با در نظر گرفتن نقش میانجی عدالت همکاران در شهرداری اصفهان بود. روش پژوهش توصیفی- همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش را تعداد 90=N نفر از کارکنان اداری و ستادی شهرداری اصفهان تشکیل می دهند که بااستفاده از جدول تعیین حجم نمونه مورگان وکرجسی تعداد 73=n نفر به روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. از پرسشنامه رفتار یادگیری گروهی، عدالت همکاران و رفتار اخلاقی گروهی استفاده شد. روایی پرسشنامه ها از طریق تحلیل عاملی تاییدی و پایایی از طریق آلفای کرونباح که همه مقادیر آلفای کرونباخ بالاتر از 7/0 بود، مورد تایید قرار گرفت. داده هااز طریق نرم افزار Spss24 و Smart PLS2 تجزیه وتحلیل شدند که جهت آزمون فرضیه ها از آزمون همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که رفتار اخلاقی گروهی بر عدالت همکاران تاثیر دارد و همچنین عدالت همکاران بر رفتار یادگیری گروهی تاثیر دارد. از دیگر نتایج این تحقیق نقش میانجی عدالت همکاران در رابطه بین رفتار اخلاقی گروهی و رفتار یادگیری گروهی بود.که در این راستا، مدیران می توانند با توسعه یادگیری کارکنان در بعد گروهی، میزان یادگیری را در بعد فردی آنها افزایش دهند. لذا به آنها پیشنهاد می شود به اتخاذ روش های گروهی در آموزش و یادگیری کارکنان در دوره های ضمن خدمت مبادرت شود.

    کلیدواژگان: رفتار اخلاقی گروهی، رفتار یادگیری گروهی، عدالت همکاران
  • سعید طالبی*، محمدحسن صیف، مریم باقری، مرضیه تاجوران صفحات 185-206

    هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر وفاداری به برند دانشگاهی در بین دانشجویان تحصیلات تکمیلی شیراز بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز به تعداد 9300 نفر بود که از آن بین با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی، تعداد 191 نفر انتخاب شدند. نمونه مورد بررسی از طریق پرسشنامه های تصویر برند ، شیفتگی به برند ، تعهد به برند، وفاداری به برند، اعتماد به برند، رضایتمندی برند و عملکرد برند مورد سنجش قرار گرفتند. روایی این پرسشنامه ها توسط متخصصان مورد تایید قرار گرفت و پایایی نیز، از طریق ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب (92/0)، (80/0)، (80/0)، (93/0)، (81/0)، (85/0) و (93/0) محاسبه گردید.داده های گردآوری شده با روش تحلیل مسیر و بهره گیری از نرم افزار لیزرل8.8 و اس پی اس اس 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در سطح آمار توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در سطح آمار استنباطی از آزمون معنی داری ضریب همبستگی و تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج گویای آن است که ااگوی ارایه شده در تحقیق از برازش مطلوب برخوردار است. در این پژوهش تصویر ذهنی از برند بر وفاداری به برند از طریق واسطه گری شیفتگی به برند و تعهد به برند دارای اثر غیرمستقیم است. اعتماد به برند بر وفاداری به برند از طریق واسطه گری شیفتگی به برند و تعهد به برند دارای اثر غیرمستقیم است. رضایتمندی از برند بر وفاداری به برند از طریق واسطه گری شیفتگی به برند و تعهد به برند دارای اثر غیرمستقیم است. شیفتگی به برند بر وفاداری به برند از طریق واسطه گری تعهد به برند دارای اثر غیرمستقیم است.

    کلیدواژگان: وفاداری به برند، اعتماد به برند، تصویر برند، شیفتگی به برند و عملکرد برند
  • محمد رزمیان، صادق ملکی آوارسین*، جهانگیر یاری حاج عطالو صفحات 207-235

    پژوهش حاضر با رویکردی ترکیبی تجارب دشوار مدیران مدارس ابتدایی شهر ارومیه را بررسی کرده است. بخش کیفی با استفاده از روش پدیدار شناسی توصیفی انجام شد. با نمونه گیری هدفمند بیست نفر داوطلب انتخاب شدند. با انجام مصاحبه داده ها در نفر هفدهم به اشباع رسیدند.  محقق در بخش کیفی برای تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون بهره برد، در نتیجه 88 مورد از تجارب دشوار مدیران مدارس ابتدایی شناسایی و در حوزه های دانش آموزی، اولیاء دانش آموزان، همکاران آموزشی، مدیریت مدرسه، ادارات و مناطق آموزشی، بالا دستی و تصمیم گیرندگان طبقه بندی شدند. در بخش کمی از روش توصیفی- پیمایشی استفاده شد. جامعه ی آماری مورد مطالعه 285 مدیر مدرسه ابتدایی شهر ارومیه در سال تحصیلی98-99 بود. 165 نفر با استفاده از جدول مورگان به عنوان نمونه انتخاب شدند، ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی محقق ساخته ی تجارب دشوار مدیران بر اساس داده های بخش کیفی بود. روایی این پرسشنامه توسط متخصصان مورد تایید قرار گرفت. جهت تعیین روایی محتوای کمی CVR و CVI  محاسبه گردید. امتیاز CVR آیتم ها از عدد جدول لاوشه (62/.) بزرگتر بود.شاخص روایی محتوا، 97/. تعیین شد که عددی قابل قبول برای این پرسشنامه می باشد.  پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ (83/0) محاسبه گردید. از مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل مسیر، روش فورنل و لارکر و معیار برازش برای تحلیل داده ها در این بخش استفاده شد. نتایج بخش کمی مقدار شاخص نیکویی معادل 45/0 برازش کلی و بالای متوسط برای مدل ساختاری را نشان دادند. یافته ها بر ضرورت توجه به تجارب دشوار مدیران مدارس و تلاش برای رفع چالش های آنها، نیز مستند سازی و بهره گیری از این تجارب تاکید کردند.

    کلیدواژگان: مدیران مدارس، تجارب دشوار، چالش های مدیران، مدرسه
  • تقی اکبری، علی جنابی نمین* صفحات 237-260

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و در زمره پژوهش های توصیفی -پیمایشی و از نظر شاخص زمانی از پژوهش های مقطعی به شمار می رود ،هدف آن بررسی تاثیر آموزشهای تخصصی و تعهد شغلی با بررسی نقش واسطه ای خودشکوفایی و کفایت آموزشی در بین دبیران آموزش و پرورش شهرستان گرمی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه دبیران آموزش و پرورش شهرستان گرمی به تعداد 1692 نفر بود که با استفاده از روش هومن 400 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. جهت گرد آوری اطلاعات از پرسشنامه های آموزشهای تخصصی، تعهد شغلی، کفایت آموزشی و خود شکوفایی استفاده گردید. روایی  پرسشنامه ها در تحقیقات قبلی نیز  گزارش شده است و برای پژوهش حاضر نیز با استفاده از نظر اساتید گروه علوم تربیتی تایید گردید و پایایی نیز، از طریق ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب (80/0)، (84/0)، (80/0)، (90/0)، محاسبه گردید. برای بررسی فرضیات تحقیق و تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی با کمک نرم افزار SPSS و Amos استفاده گردید و برای سنجش نقش واسطه ای از مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از روش تحلیل مسیر بر اساس پیشنهاد بارون و کنی استفاده گردید. با توجه به نتایج مشاهده شد که خودشکوفایی و کفایت آموزشی در تاثیر آموزشهای تخصصی بر تعهد شغلی نقش واسطه ای دارند نتایج نشان داد آموزش های تخصصی بر تعهد شغلی تاثیر مثبت و معنی داری دارد همچنین نتایج نشان داد خودشکوفایی و کفایت آموزشی بر تعهد شغلی تاثیر مثبت و معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: خودشکوفایی، کفایت آموزشی، آموزشهای تخصصی، تعهد شغلی
  • مجتبی پوراسد، کیومرث احمدی*، عادل فاطمی صفحات 261-290

    یکی از روش های توانمند سازی کارکنان، آموزش مناسب و متناسب به آنان است. مطالعات اکتشافی نشان از وجود اختلال در کارکرد صحیح نظام آموزش در سازمان های دولتی کشور است که کمتر مورد پژوهش قرار گرفته است. مقاله پیش رو با هدف بررسی ابعاد و آسیب شناختی نظام آموزش و ریشه یابی این آسیب ها بر اساس روش RCA (تحلیل علل ریشه ای) تنظیم شده است. مقاله برگرفته از پژوهشی است که از نظر رویکرد « کیفی »، از نظر هدف، کاربردی و توسعه ای و از حیث استراتژی پژوهش، توصیفی است. در اجرای پژوهش از مصاحبه عمیق نیمه ساختار مند و همچنین فن دلفی استفاده شده است. نمونه انتخاب شده شامل خبرگان، سیاست گذاران، برنامه ریزان و مدیران، اساتید و کارشناسان منابع انسانی بودند که به نوعی در فرایند منابع انسانی درگیر و دخیل بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه که توسط خبرگان روایی آن تایید شد، استفاده گردید. محاسبه پایایی به روش هولستی انجام گرفت. با استفاده از آزمون کندال داده های پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت و نتایج به تفکیک هر آسیب به دست امد. به صورت خلاصه یافته های این پژوهش نشان داد که ضعف دستگاه اداری کشور در حوزه آموزش، زمینه به وجود آمدن ناکارامدی مدیریت سرمایه انسانی شده است. مستند نبودن فرایندها و عدم حفظ تجارب سازمانی، عدم سنجش اثربخشی دوره های آموزشی و ارزیابی سطحی برنامه ها و عدم ارایه بازخوردپس از آموزش، ضعف در سیستم نیاز سنجی آموزش کارکنان و در نهایت نبود ساز و کاری جهت جانشین پروری در سازمانها به عنوان آسیب های اصلی کارکرد آموزش کارکنان سازمانها  بدست آمد.

    کلیدواژگان: آموزش و توسعه، سرمایه انسانی، مدل، سازمان، تحلیل علل ریشه ای
  • الهام اسماعیلی*، بهاره عزیزی نژاد صفحات 291-321

    هدف این پژوهش، بررسی نقش ادراک رهبری، تصمیم گیری مشارکتی و اعتماد سازمانی با نقش میانجی انگیزش معلمان بر فعالیت تدریس معلمان دوره ابتدایی می باشد روش پژوهش از نوع هدف کاربردی و از نظر اجرا توصیفی- همبستگی بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام معلمان ابتدایی استان آذربایجان غربی به تعداد 11522نفر می باشد، که با فرمول کوکران و روش خوشه ای چند مرحله ای،376 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید. ابزارهای سنجش شامل پرسشنامه های استاندارد بود که  برای روایی آن ها از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. ضریب پایایی پرسشنامه ها از طریق ضریب الفای کرونباخ برای تدریس81/0، اعتماد سازمانی 89/0، انگیزش معلم 75/0و ادراک رهبری81/0 و تصمیم گیری مشارکتی 60/0 برآورد شد. داده ها با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار SPSS وAMOSE تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که انگیزش و ادراک رهبری اثر مستقیم و معنی دار بر تدریس دارد. اما تصمیم گیری مشارکتی و اعتماد سازمانی اثر مستقیم و معنی دار بر تدریس ندارد. اثر غیر مستقیم تصمیم گیری مشارکتی در مدرسه و اعتماد و ادراک رهبری بر تدریس از طریق انگیزش مثبت و معنی دار می باشد. بر اساس یافته ها می توان نتیجه گرفت، به منظور بهبود تدریس معلمان ابتدایی می توان به ارتقاء اعتماد، تصمیم گیری مشارکتی در مدرسه و انتخاب سبک رهبری مناسب، با انگیزش معلمان به عنوان یکی از عوامل میانجی اقدام نمود.

    کلیدواژگان: ادراک رهبری، تصمیم گیری مشارکتی، اعتمادسازمانی، انگیزش معلمان، تدریس معلمان دوره ابتدایی
  • احمد محمدپور، حیدر تورانی*، بیژن عبدالهی صفحات 323-346

    این پژوهش با هدف طراحی و تدوین الگوی مفهومی تربیت دانشجو معلم کارآفرین در دانشگاه فرهنگیان اجرا شد. برای تحقق این هدف ، از روش پژوهش کیفی عام استفاده شد. جامعه مورد مطالعه پژوهش شامل صاحب نظران، مدیران حوزه ستادی و مدیران امور پردیس های استان های دانشگاه فرهنگیان بود که تعداد 30 نفر از آنان به روش نمونه گیری هدفمند از نوع بیشینه تغییرات به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختارمند استفاده شد که روایی آن از منظر 4 نفر متخصص موضوعی برابر با 48/0 و پایایی آن نیز برابر با 75/0 بود. داده ها نیز به روش تحلیل مضمون و با استفاده از نرم افزار تحلیل داده های کیفی مکس کیو دی ای تحلیل شد. بر اساس یافته های این پژوهش، 87 نشانگر (مضمون) برای تربیت دانشجو معلم کارآفرین شناسایی شد. این نشانگرها پس از کدگذاری به 9 مولفه تقسیم و درنهایت به ابعاد 4 گانه تبدیل گردید. مولفه های تربیت دانشجو معلم کارآفرین عبارت بود از: حمایت اداری و پشتیبانی دانشگاه، استقرار نظام کارآفرینی در چشم اندازها و رسالت های دانشگاه، رهبری کارآفرینانه، فرهنگ نوآوری و خلاقیت، شایستگی های کارآفرینانه، آموزش رسمی، آموزش غیررسمی، مراکز رشد و پژوهانه. ابعاد 4 گانه الگوی تربیت دانشجو معلم کارآفرین نیز شامل اداری و مالی، فرهنگ سازی کارآفرینانه، آموزش رسمی و غیررسمی، پژوهش و فناوری بود.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، الگو، دانشجو معلم، دانشگاه فرهنگیان
|
  • Maryam Taghvaeeyazdi* Pages 11-33

    The aim of this study was to determine the role of research teachers in strengthening and developing the research thinking of female students in public primary schools in Sari (District 1). In terms of practical purpose and in terms of implementation method, it was a descriptive survey. The statistical population included all female teachers working in primary school in Sari city in the academic year of 2009-2010 in the number of 255 people using Krejcie and Morgan table and simple random sampling method of 150 people as a sample size. Were. Library and field methods were used to collect data. Data collection tools included a 37-item researcher-made questionnaire. The validity of this questionnaire was confirmed by experts and its reliability was calculated through Cronbachchr('39')s alpha coefficient (0.83). Two statistical methods including descriptive statistics and inferential statistics (one-sample t-test) were used to analyze the data and SPSS software was used for analysis. The results showed that there was a significant relationship between the application of problem solving, inference and exploration, encouraging students to use creativity, application of reasoning process and application of analysis process by teachers with strengthening and developing studentschr('39') research thinking. The results of the main question showed that in general, there was a relationship between teachers chr('39')research thinking on strengthening and developing studentschr('39') research thinking.

    Keywords: Researcher teachers, research thinking, elementary school students
  • Ahmad Hashemi*, Zohreh Tayefeh Seifi, Abbas Gholtash Pages 35-63

    The aim of this study was to present a model of talent management in high schools of Tehran. The research was applied and developmental in terms of purpose, and was mixed in terms of data collection. In the qualitative part, the deductive content analysis method was used and in the quantitative part, the survey method was used, specifically based on the structural equation model (SEM). The statistical field of the research included all researches in the field of talent management and 33 researches were selected by purposive sampling method. In the quantitative part, among 460 high school principals in Tehran as the statistical population, 200 principals were randomly selected using Morgan table as the statistical sample. Data in the qualitative part were collected through taking notes from research in this field and in the quantitative part through a questionnaire of 75 questions obtained of qualitative categories. Validity and reliability of the qualitative data were confirmed by coding between the two tests and the questionnaire by experts and Cronbachchr('39')s alpha (.71).  In the qualitative coding stage, 193 sub-categories and 7 main categories were identified, which are: identifying and discovering, attracting, selecting, developing, maintaining, evaluating and results of the talent resources. In the quantitative part, the components of the model with factor load, Cronbachchr('39')s alpha coefficient and high combined reliability (0.7), significance coefficients, standard coefficients and appropriate fit indices were confirmed.

    Keywords: Management, Talent, Talent Management, Mixed Approach
  • Nadia Soleimani, Kourosh Fathi Vajargah*, Mohammadali Hosseini, Mahmoud Haghani Pages 65-95

    The present study was conducted to identify the challenges of applying gamification in OTD. The present study is an applied study with a qualitative approach. At first, the documents related to the gamification were collected. Initially, 325 scientific documents were identified using the keyword of gamification (2011-2019) 37 of which were selected as the study sample. Then, in order to understand the views and experiences of international gamification experts, 5 semi-structured in-depth interviews were conducted. The documents were described in a qualitative Meta-synthesis approach in terms of concepts and themes in a deductive manner within the research context and on the basis of a theoretical framework, and, then, they were analyzed along with the concepts and themes identified in the interviews in an interpretive (deductive and inductive) manner and in the last stage, the concepts and themes were inductively integrated and interpreted. Line-by-line coding in MAXQDA 10 was used to analyze the documents and interviews. In this study, 36 semantic units (open codes), categories and 9 themes were extracted which are as follows: Acceptance, Support, Designing, Implementation, Supervision and Evaluation. It is expected that awareness of these challenges can be useful for organizations that are willing to apply gamification in OTD plan and enable them to take proactive approach in this regard to lessen or avoid the identified challenges.

    Keywords: Challenges, Gamification, Organisational training, development, Qualitative meta-synthesis studies
  • Khavar Gharedingeh, Abolfazl Ghasemzadeh Alishahi*, Sadegh Maleki Avarsin Pages 97-130

    The purpose of this research is to provide a model of the antecedents and consequences of systems thinking of primary school principals. This research is qualitative research based on grounded theory. The statistical population included school principals, education experts, and faculty members. Using the purposive sampling method with maximum diversity, 24 people were conducted as participants in semi-structured interviews. For data validity and reliability, two methods of reviewing participants and reviewing non-participating experts in the research were used and the research findings were evaluated and reviewed by two groups participating in the interview process and the non-participant. The collected data were analyzed using MAXQDA software during three stages of open, axial, and selective coding. Findings indicate that 22 central categories for antecedents include: organizational culture and environment, attitude and thinking of school principals, evaluation system and rules and regulations, management and decision making system, individual and participatory learning, role model and promotion of systems thinking, Management training, study, and experience; Outcomes include: Improving organizational commitment, increasing stakeholder satisfaction, improving performance and quality and innovation, enhancing expertise and skills, enhancing collaboration and participation, creating peace of mind, creating a learning organization, comprehensive and strategic solutions and systemic thinking features of school principals Included: A comprehensive and systematic view of the system, leadership of the whole, adoption of a multidimensional perspective, indirect impact, evaluation of importance, flexibility and responsibility, the ability to communicate and interact. Finally, a model of the antecedents and consequences of systems thinking of primary school principals was presented.

    Keywords: Systems thinking, school principals, antecedents, consequences
  • Ahmad Valipour, Ali Khalkhali*, Mahmoud Haqqani Pages 131-161

    The paper was a report on the internal monitoring of Agricultural Bankchr('39')s educational management. The research approach was qualitative phenomenology, using focus group method. The study participants were 16 managers, human resources experts at the Agricultural Bank and academic experts who were purposefully invited to participate in this study. In-depth and interactive conversations in the focus group were coded by content analysis method. After screening and deleting of common codes, the findings of the study included 47 conceptual codes belonging to the Strategic difficulties, and 72 codes related to the Strategic requirements which indicated the lived experiences of the participants in the focus group at the Agricultural Bankchr('39')s educational management. The main themes included the difficulties in advancing educational management, resulting from the "cultural structure, educational structure and political structure", and the main themes related to effective educational management were, the requirements of "comprehensive needs assessment, professional training programming and comprehensive assessment model".

    Keywords: Educational Management Strategies, Internal Mentoring, Agricultural Bank, Human Resources Training
  • Maryam Ahmadi Zahrani*, Najmeh Moradi Pages 163-183

    The purpose of this study was to investigate the role of group ethical conducting group learning behavior by mediating peer justice. The research method was descriptive-correlation. The statistical population of this study consists of N = 90 employees of the administrative and administrative staff of the Isfahan Municipality. Using Morgan sample size table, n = 73, which were selected by random sampling method. From the peer justice questionnaire, group learning behavior questionnaireand group ethical behavior questionnaire were used. The validity of the questionnaires was confirmed by confirmatory factor analysis and the reliability was confirmed by Cronbachchr('39')s alpha where all Cronbachchr('39')s alpha values ​​were higher than 0.7. Data were analyzed using Spss24 and Smart PLS2 software. Pearson correlation test and structural equation modeling were used to test the hypotheses.The results showed that group moral conduct has an effect on peer justice and also peer justice has an effect on group learning behavior. Another result of this study was the mediating role of peer justice in the relationship between group ethical behavior and group learning behavior. In this regard, managers can increase the amount of learning in their individual dimension by developing employeeschr('39') learning in the group dimension. Therefore, they are suggested to adopt group methods in training and learning of employees in in-service courses.

    Keywords: group ethical conduct, group justice, group learning behavior
  • Saeed Talebi*, MohammadHasan Seif, Maryam Bagheri, Marzieh Tajvaran Pages 185-206

    The purpose of this study was to investigate the factors affecting university brand loyalty among graduate students in Shiraz. This research was applied in terms of purpose and in terms of nature and method of correlation. The statistical population of the study consisted of 9300 graduated students from Shiraz University who were randomly selected using random cluster sampling method, 191 people were selected. The sample was surveyed through brand image questionnaire, fascination with the brand, commitment to brand, brand loyalty, trust the brand, brand satisfaction and brand performance. . The validity of these questionnaires was confirmed by experts and the reliability was calculated through Cronbachchr('39')s alpha coefficient, respectively (0.92), (0.80), (0.80), (0.93), (0.81), (0.85) and (0.93). The collected data were analyzed by path analysis method using LISREL 8.8 and SPSS 16 software. At the level of descriptive statistics, mean and standard deviation, and inferential statistics, correlation coefficient and path analysis were used. The results indicate that the brand image of brand loyalty through indirect brand enthusiasm and commitment to the brand have indirect effect. Brand trust has an indirect effect on brand loyalty through the mediation of brand enthusiasm and brand commitment. Brand satisfaction has a direct impact on brand loyalty through the intermediation of brand enthusiasm and commitment to the brand. The brandchr('39')s fascination for brand loyalty through indirect commitment to the brand has an indirect effect.

    Keywords: Brand loyalty, brand trust, brand image, brand enthusiasm, brand performance
  • Mohammad Razmian, Sadegh Maleki Avarsin*, Jahangir Yari Haj Ataloo Pages 207-235

    The present study has examined the difficult experiences of primary school principals in Urmia with a combined approach. The qualitative part was performed using descriptive phenomenological method. Twenty volunteers were selected by purposive sampling, and by conducting interviews, the data were saturated in the seventeenth person. In the qualitative part, the researcher used the content analysis method, as a result, identified 88 difficult experiences of primary school principals and in the areas of "students", "parents of students", "educational colleagues", "school principals", "Departments and Educational districts", "upstream and decision makers". In Quantitative part, descriptive survey methods were used. The statistical population included 285 primary school principals in in Urmia in the 98-99 academic year. 165 people were selected as sample group by the Morgan table. Data collection tools included a researcher-made questionnaire on difficult experiences of principals, which was compiled based on the data of the qualitative section. The validity of this questionnaire was confirmed by experts. To assess the quantity of content validity, the content validity rate (CVR) and content validity index (CVI) were determined. All of items had CVR points higher than 0.62 based on Table of lawshe. CVI was calculated at 0.97, which is acceptable for this questionnaire. The reliability was calculated through Cronbachchr('39')s alpha coefficient (0.83). Structural equations modeling of path analysis, Fornell and Larker method and fitting criteria were used to analyze the data in this section. The results of the quantitative part showed the value of the goodness index equal to 0.45 overall fit and above average for the structural model. The findings emphasized the need to pay attention to the difficult experiences of school principals and try to address their challenges, as well as to document and benefit from these experiences.

    Keywords: School principals, difficult experiences, principals' challenges, school
  • Taghi Akbari, Ali Janabi NAMIN* Pages 237-260

    The present study is a cross-sectional research in terms of applied purpose and descriptive-survey research and in terms of time index. Its purpose is to investigate the effect of specialized training and job commitment by examining the mediating role of self-fulfillment and educational adequacy among teachers. Breeding is a Germi city. the statistical population included all education teachers in Garmi city with 1692 people. using Hooman and stratified random sampling method of 400 people as a sample size. Questionnaires of specialized training, job commitment, educational adequacy and self-fulfillment were used to collect information. The validity of the questionnaires has been reported in previous researches and The validity of these questionnaires was confirmed by educational experts and the reliability was calculated through Cronbachchr('39')s alpha coefficient, respectively (0.80), (0.84), (0.80), and (0.90). To test the research hypotheses and analyze the data, descriptive and inferential statistical methods were used with the help of SPSS and Amos software. According to the results, it was observed that self-fulfillment and educational adequacy have a mediating role in the effect of specialized training on job commitment. The results showed that specialized training has a positive and significant effect on job commitment.

    Keywords: Self-fulfillment, educational adequacy, specialized training, job commitment
  • Mojtaba Pourasad, Kumars Ahmadi*, Adel Fatemy Pages 261-290

    One of the methods of empowering employees is appropriate training and education for them. Exploratory studies indicate the existence of dysfunction in the proper functioning of the education system in public organizations in the country, which has been less studied. The present article has been prepared based on the RCA method with the aim of survey the dimensions and pathology of the education system and finding the root causes of these injuries. The article is taken from a research that is descriptive in terms of "qualitative" approach, applied in terms of purpose and development, and descriptive in terms of research strategy. In-depth interview, semi-structured interview and Delphi technique have been used in the research. The selected sample consisted of experts human resources experts who were involved in the human resources process and were selected using purposive sampling. A questionnaire that was validated by its validity experts was used to collect data. Reliability calculation was performed by Holstie method Questionnaire data were analyzed using Kendall coefficient and the results were obtained separately for each injury. In summary, the findings of this study showed that the weakness of the countrychr('39')s administrative system in the field of education has led to the inefficiency of human capital management. Lack of documentation of processes and lack of preservation of organizational experiences, failure to measure the effectiveness of training courses and superficial evaluation of programs and failure to provide post-training feedback, weakness in staff training needs assessment system and finally lack of mechanism for succession in organizations as harms The Root Causes of training employees of organizations was obtained.

    Keywords: Education, development, Human capital, Root Causes Analysis(RCA)
  • Elham Esmaili*, Bahareh Azizi Nejad Pages 291-321

    The purpose of this study was to Investigating the Role of leadership, participatory decision making and organizational trust with the mediating role of teacherschr('39') motivation on the teaching the teaching activities of primary school teachers. In terms of practical purpose and in terms of implementation method, it was a descriptive survey descriptive-correlation.The statistical population includes all primary school teachers in West Azarbaijan province of 11522 people, 376 people were selected as the sample. Assessment tools included standard questionnaires Confirmatory factor analysis has been used for their validity. The reliability coefficient of the questionnaires through Cronbachchr('39')s alpha coefficient for teaching was 0.81, organizational trust was 0.89, teacher motivation was 0.75 and leadership perception was 0.81 and participatory decision making was 0.60. Data were analyzed using structural equation modeling and SPSS and AMOSE software. The results showed that leadership motivation and perception have a direct and significant effect on teaching. But participatory decision making and organizational trust do not have a direct and significant effect on teaching. The indirect effect of participatory decision-making in school and leadership trust and perception on teaching is through positive and significant motivation. Based on the findings, it can be concluded that in order to improve the teaching of elementary teachers, it is possible to promote trust, participatory decision-making in school and choose the appropriate leadership style, motivating teachers as one of the mediating factors.

    Keywords: leadership perception, participatory decision making, organizational trust, motivation of teachers, teaching elementary teachers
  • Ahmad Mohammadpour, Heidar Toorani*, Bijan Abdollahi Pages 323-346

    The purpose of this study was to design and develop a conceptual model of entrepreneurial teacher-student training at Farhangian University. To achieve the goal, the general qualitative research method was used. The study population included experts, top level managers and managers of the provincial campuses of Farhangian University, that 30 of them were selected as the sample by purposeful sampling. Semi-structured interviews were used to collect data, the validity of which was 0.48 from the perspective of 4 subject matter experts and its reliability was 0.75. Data were also analyzed by using MaxQDA quality data analysis software. Based on the findings, 87 indicators were identified to training the entrepreneurial teacher-student. After marking, these markers were divided into 9 components. Eventually it turned into four dimensions. The components of entrepreneurial teacher student training were: administrative support and university support, establishment of entrepreneurship system in the universitychr('39')s visions and missions, entrepreneurial leadership, culture of innovation and creativity, entrepreneurial competencies, formal education, non-formal education, growth and research centers. The four dimensions of the entrepreneurial teacher student training model also included administrative and financial, entrepreneurial culture, formal and informal education, research and technology.

    Keywords: Entrepreneurship, Model, teacher-student, Farhangian University